•Stads- en ocwmdiensten gesloten•Werken Noord-Zuidverbinding van start•Zomerhappening dienst Samenlevingsopbouw•Werken aan Turnhoutseweg in Ten Aard•Geel Zomert! junior en senior•Stabbelwandeling in Bel.

Stads- en ocwmdiensten gesloten
Op vrijdag 22 juli maken tal van stads- en ocmwdiensten de brug, dit naar aanleiding van de Nationale Feestdag. Het stadhuis en de jeugddienst zullen gesloten zijn, evenals de sociale dienst, personeelsdienst en financiële dienst van het OCMW. Het zwembad, toerismehuis en de bib zijn wel gewoon open.
 
 
Werken Noord-Zuidverbinding van start
Na de zomervakantie start de Vlaamse Overheid met de aanleg van de nieuwe verbindingsweg tussen Geel en Kasterlee evenals de werken voor de fly-over ter hoogte van Geel-Punt. Het hele project zal gefaseerd verlopen. Vanaf 2 augustus worden alvast voorbereidende ‘minder-hinder’-werken uitgevoerd aan enkele verkeersknooppunten. Het gaat om definitieve herinrichtingen die na de voltooiing van het project behouden blijven.

De aanpassingen moeten zorgen voor een betere verkeersdoorstroming tijdens de uitvoering van het project. In een eerste fase worden de kruispunten Diestseweg-Ring-Winkelom, Winkelom-Tessenderloseweg en Bell-Telephonelaan-Liessel aangepakt. Alle drie de kruispunten worden voorzien van verkeerslichten. In dezelfde periode start de aannemer ook met werken aan het kruispunt N19-Herentalseweg t.h.v. het slachthuis.

In alle gevallen zullen plaatselijke omleidingen van kracht zijn. Voor een gedetailleerd overzicht van de werken en verkeersmaatregelen surf je naar www.noordzuidkempen.be.
 
 
Zomerhappening dienst Samenlevingsopbouw
Op zaterdag 16 juli kan je aan ‘Den Echo’, Diestseweg 144, terecht voor een geanimeerde ‘Zomerhappening’ georganiseerd door de dienst Samenlevingsopbouw. De inkom is gratis. Vanaf 14u is er Vlaamse Kermis, springkasteel, gezellig buitenterras, optredens, cocktailbar en frietkraam. Vanaf 18u
barst de ‘Summer Party’ los met een optreden van Danny Brendo en een special act.
 
 
Werken aan Turnhoutseweg in Ten Aard
Vanaf augustus tot eind september staan in Ten Aard werken gepland op de Turnhoutseweg. In eerste instantie zullen de werken aan de kant van de school uitgevoerd worden. Nadien aan de zijde van kerk. Het verkeer zal hinder ondervinden. Doorgaand verkeer blijft wel mogelijk.
 
 
Geel Zomert! junior en senior
Op vrijdag 15 en 22 juli kan je vanaf 14.30u op de Bogaard terecht voor respectievelijk ‘Geel Zomert! Senior’ en ‘Geel Zomert! Junior’. Voor de senioren, en al wie vrije tijd heeft, staat een concert van Dana Winner op het programma. Inmiddels zit ze al meer dan twintig jaar in het vak en heeft ze maar liefst zesentwintig albums uitgegeven. Dana Winner is een echte performer, een muzikaal raspaardje. Een week later is het de beurt aan kinderen van 3 tot 13 jaar. Op het podium staan dan Ian Thomas, Kids on the Dancefloor en De Planken. Er zal ook heel wat randanimatie zijn.
 
 
Stabbelwandeling in Bel
Op zondag 17 juli kan je deelnemen aan de wandeling ‘Op stap met Stabbel in de Vallei van de Grote Nete’. Om deel te nemen betaal je 2 euro. De wandeling start aan de parochiezaal van Bel, Hoogstraat. Er zijn wandelingen van 5km en 10km. Je kan starten tussen 8u en 15u.